cynthia-hilkman-hypnotherapeut-systemisch-coach
Cynthia Hilkman - hypnotherapeut en systemisch coach

"Alles wat ik probeerde om mijn situatie te veranderen, hielp maar tijdelijk"

Het was 2007. Ik was begin 30, getrouwd, had twee kinderen, een koophuis, een stationwagen voor de deur en ik werkte parttime bij een IT-bedrijf. Een niets-aan-de-hand gezin voor de buitenwereld.


Maar wat je niet zag was onze zware worsteling om thuis de rust te krijgen en te bewaren. Onze dochter van toen 2 had hele heftige driftbuien, die ontstonden nadat ze in het ziekenhuis had gelegen.


Ze heeft 1,5 jaar lang uren per dag alles bij elkaar gehuild. Dat kon ik in het begin goed handelen. Tot ik zelf de ziekte van Pfeiffer en een ontsteking aan mijn evenwichtsorgaan kreeg.


Voor mijzelf lukte het na maanden wel weer om lichamelijk in mijn kracht te komen, maar het gevoel van wanhoop, uitzichtloosheid, machteloosheid en stress bleven, omdat de driftbuien van onze dochter bleven aanhouden. 


We hadden al van alles geprobeerd

Regulier vertelde ons dat het de peuterpubertijd was en dat het vanzelf over zou gaan. Maar we wisten dat dat niet de oorzaak was, maar wat dan wel?


We zijn op een andere manier hulp gaan zoeken. 'Kruidenvrouwtjes', healers, homeopaten en vele andere (alternatief) therapeuten hebben we gezien.


Beetje bij beetje ging het beter en kregen we de driftbuien van onze dochter meer onder controle. Ze had ze nog steeds, maar niet meer zo vaak, heftig en lang en we zagen ze aankomen. Maar toch, de angel was er voor ons nog steeds niet uit.


Mijn eigen praktijk

Inmiddels was ik zelf in 2008 gestart met mijn eigen praktijk als natuurgeneeskundige. In eerste instantie richtte ik mij op mensen met lichamelijke klachten.


Door alle opleidingen, cursussen, lezingen, boeken en workshops, werd ik meer en meer gegrepen door de werking van de psyche. En dan met name hoe het onderbewuste het bewuste deel aanstuurt.


Ik leerde dat in het onderbewuste veel informatie zit die we als kind hebben meegemaakt en waaraan we geen aandacht meer willen schenken. Meestal omdat er verdriet en pijn mee gepaard gaat. En of we nu willen of niet, toch speelt het nog steeds een rol in ons huidige leven.


In 2014 ben ik begonnen met een opleiding tot systemisch coach. Tijdens deze opleiding gingen er kwartjes vallen met betrekking tot de driftbuien van onze dochter. Ik ging verbanden zien en patronen. Ik kreeg steeds meer bewustzijn. Niet alleen voor mijzelf, maar voor ons hele gezin.


Een opstelling met een levensveranderend effect

Voor onze dochter hebben we met een ervaren systemisch coach een opstelling gedaan. Door het onderbewuste deel zichtbaar te maken, zagen we de oorzaak van haar driftbuien, konden we de beweging maken die er nodig was en was ze verlost van haar driftbuien. En dat al na 1 opstelling. 


Wat een mooie ervaring

Voor mij was deze ervaring zo mooi, prachtig, puur, liefdevol en tegelijk ook heftig. Ze spiegelde met haar gedrag iets in mij. En toch een ervaring die ik niet had willen missen.


Deze methodiek heeft ons als gezin weer in balans gebracht en rust gegeven. Een ervaring die ik iedereen gun en waarbij ik inmiddels zelf de expertise heb om in te begeleiden.


Blijven ontwikkelen

Voor mij is blijven ontwikkelen en groeien heel belangrijk. Vanuit mijn interesse in de werking van het onderbewuste, heb ik me verder verdiept in hypnose en zet ik naast systemisch werk ook hypotherapie in.


Als je mij echt kent, dan weet je dat ik:

  • Vroeger heel goed was in klassiek ballet en ik dansen nog steeds heerlijk vind.

  • Koffie heerlijk vind ruiken, maar het echt niet te drinken vind.

  • Gek ben op ItaliĆ«, de Italiaanse taal en de mooie Italiaanse mannen.

  • Af en toe een opgewonden standje kan zijn

  • Gek ben op coole sneakers en vette cowboylaarzen.

  • Als kind in het leger wilde om op de stormbaan de mannen te verslaan.
luisteren-verbinding-communicatie

Wil je inzicht hoe jij blijvend rust en ruimte ervaart?

Je krijgt ze in de gratis inzichtsessie.