Hoe vrij voel jij je?

Vandaag is het 5 mei. Bevrijdingsdag. Een dag om stil te staan bij onze vrijheid. Zowel de vrijheid in de wereld waarin we leven als de vrijheid die we van binnen ervaren. Alleen op die laatste hebben we invloed.

Hoe vrij voel jij je echt?

💚 Voel jij je vrij om te doen en laten wat je wil? Of laat jij je leiden door je angst en beperkingen? En wil je de controle hebben?
💚 Neem jij je eigen vrijheid? Of pas je je aan aan de mensen om je heen?
💚 Voel jij jezelf vrij om jezelf op de eerste plek te zetten? Of zet je de ander op de eerste plek?
💚 Voel je je veilig om je emoties te uiten? Of hou je je emoties bij je en laat je ze niet zien?
💚 Laat jij de ander vrij om zijn eigen verantwoordelijkheid nemen? Of neem jij de verantwoordelijkheid van de ander over?

De vrijheid is er al en zit in jezelf. Innerlijke vrijheid. Jij hebt daar de regie over. Voel en neem de tijd om te ervaren of je dit kunt voelen. Voel je het niet? Zit er verkramping, spanning, stress of ervaar je op een andere manier een blokkade? Leg je handen eens daar waar je het voelt. En adem daar rustig naar toe. Met aandacht en liefde. En voel dan eens wat dat doet. Van binnen. Jij mag het doen. Uit liefde voor jezelf.

Over de schrijver
Cynthia Hilkman geeft als systemisch coach en hypnotherapeut inzichten in wat er gebeurt in jouw leven. Samen met jou gaat ze aan de slag om jou te helpen met het realiseren van de verandering die jij wilt.
Reactie plaatsen