Heb jij een hutkoffer of een handtasje?
26 augustus 2020 

Heb jij een hutkoffer of een handtasje?

Als ik onderweg ben, heb ik altijd een handtas bij me. Bij voorkeur een klein tasje. Portemonnee, mobiel en klaar. Zo min mogelijk meenemen om te sjouwen. In werkelijkheid neem ik een hutkoffer mee met mijn handtas erin. Zeker als we met het gezin weggaan, want dat ben ik degene waar je altijd zo handig je spullen aan kunt afgeven. In die hutkoffer zit namelijk naast mijn eigen handtas een zonnebril van onze zoon, een lipgloss van onze dochter, de autopapieren, huis- en autosleutels van Sander, pakje zakdoekjes, potje purol, pakje kauwgom, make uptasje en ga zo maar door. Ik sjouw me een breuk en de anderen hebben hun handen vrij.

Heb jij ook zo’n tas?

Nu gaat het over de spullen in de handtas. Maar wat als het geen spullen zijn, maar emoties? Voor vele vrouwen geldt dat ze een hoop dragen voor anderen. Bewust en onbewust. De tas met emoties wordt steeds voller en voller. Je handtas wordt een hutkoffer die uitpuilt. Je hebt niet meer het overzicht wat er nu precies allemaal in zit, van wie wat is en waarom de tas zo zwaar is. Het liefste doe je de rits dicht. Zolang je niet op zoek hoeft naar iets in je tas, de rits dicht kan laten, of toch iets wil pakken dat bovenin de tas ligt en je de tas nog steeds kan dragen, hoef je ook niet naar de inhoud te kijken. Er is nog geen noodzaak.

Je weet al jaren dat je tas te zwaar is en dat er veel in zit. Je hoopt dat je tas vanzelf een keer leeg raakt. Maar ja, dat gebeurt niet. Er komt een moment dat je genoeg hebt van het sjouwen, sleuren, tillen en niet weten wat er allemaal in zit. Je wil de rits opendoen en van alles eruit halen, maar waar begin je?

Het wordt tijd om inzicht te krijgen waarom je steeds je eigen tas openzet voor anderen, waarom je het overzicht mist wat er in zit en uiteindelijk wil je de regie nemen over de inhoud van je eigen tas.

Wil jij je tas met emoties legen, zorgen dat het op de juiste manier gevuld wordt, door jou en wil je zelf de regie blijven houden? Boek dan een inzichtsessie en kom langs om te kijken wat ik voor je kan doen. Mail naar info@lifepowerservices.nl of bel op 06-22501303.

Over de schrijver
Cynthia Hilkman geeft als systemisch coach en hypnotherapeut inzichten in wat er gebeurt in jouw leven. Samen met jou gaat ze aan de slag om jou te helpen met het realiseren van de verandering die jij wilt.
Reactie plaatsen