Migraine behandeld met familie-opstelling
28 maart 2016 

Migraine behandeld met familie-opstelling

Stel je voor: Regelmatig moet je naar huis, omdat je een migraineaanval voelt aankomen op je werk. Je rijdt voorzichtig naar huis, waarbij je af en toe moet stoppen onderweg omdat je anders niet veilig thuis kunt komen. Tijdens een migraineaanval kun je alleen nog maar liggen in een donkere kamer en geef je tussendoor steeds over. Na 1 dag ben je weer beter en ga je weer ‘gewoon’ verder. Maar wat als de migraine steeds vaker komt, medicatie niet meer helpt en je er toch vanaf wilt?

Behandeling van migraine

Michel meldde zich vorig jaar bij mij met deze klachten. Hij baalde van zijn migraineaanvallen, want het belemmerde hem in zijn werk. Steeds als er spanning was op zijn werk, dan voelde hij een migraineaanval opkomen. Zijn baas wilde het ene van hem, maar de klant het andere. En Michel voelde zich daar enorm tussen zitten.

Mede door middel van een familie-opstelling is Michel van zijn migraine afgekomen. Inmiddels is hij al 5 maanden aanval-vrij.

Het gevoel van “er tussen in zitten”

Het gevoel wat Michel op zijn werk had, als hij voelde tussen de werkgever en de klant in te zitten, was eigenlijk hetzelfde gevoel als wat hij vroeger thuis ervaren had, wanneer zijn ouders weer eens ruzie hadden. Hij stond er tussen in. Letterlijk en figuurlijk. Zijn ouders hadden een slecht huwelijk en als oudste van 2 kinderen voelde Michel dat hij het moest opnemen voor zijn moeder. Maar liever wilde hij geen keuze maken. Door de migraineaanval hoefde hij bewust geen keuze te maken, dat deed zijn lichaam wel.

Lasten teruggeven daar waar ze horen

Door de last die hij droeg van zijn ouders energetisch terug te geven, kan hij nu ook beter zijn weg vinden als er een situatie zich voordoet tussen de werkgever en de klant. De spanning bouwt zich niet meer op in zijn lichaam.

Dit verschijnsel noemt men parentificatie. Het ontstaat wanneer kinderen emotioneel iets aan hun ouders willen of moeten geven, bijvoorbeeld wanneer ouders troost of emotionele steun zoeken bij het kind.

Meer inzicht in jouw klachten krijgen?

Door een familie-opstelling krijg je meer inzicht in waar je klachten vandaan komen. Een lichamelijke of emotionele klacht geeft je aan dat er onbalans is in je lichaam en geest. Een familie-opstelling geeft de onbewuste patronen bloot die een rol spelen. Dit inzicht is een belangrijke stap om je klachten op te lossen.

Merk jij dat je niet verder komt en wil je stappen zetten? Maak dan een afspraak om zelf een familie-opstelling te doen. Heb je vragen over familie-opstellingen, dan kun je die ook onderaan dit artikel stellen.

Over de schrijver
Cynthia Hilkman geeft als systemisch coach en hypnotherapeut inzichten in wat er gebeurt in jouw leven. Samen met jou gaat ze aan de slag om jou te helpen met het realiseren van de verandering die jij wilt.
Reactie plaatsen