Familie-opstelling geeft dieper inzicht
14 juli 2015 

Familie-opstelling geeft dieper inzicht

Dat lichamelijke klachten vaak een dieperliggende emotionele oorzaak hebben, komt veelal aan het licht tijdens een familie-opstelling. Zo ook tijdens de opstelling van de langdurige schouderklachten van Pascal. Sinds september 2013 heb ik ontzettend veel last van mijn rechterschouder. Het beperkt me in mijn doen en laten. Deze klachten zijn 2-ledig: een diepe pijn die ik voel tot in mijn bot en het gevoel alsof er constant een band om mijn arm zit.

Diverse behandelingen bij de fysiotherapeut en acupuncturist hielpen niet. Na een 3-tal injecties en diverse onderzoeken bij een orthopeed kreeg ik te horen dat er een botuitstulping in mijn schouder zit. Omdat deze uitstulping direct tegen een pees aan ligt, kon hij niets voor mij betekenen. Het is te risicovol om hier wat aan te doen. Het advies was om er maar mee te leren leven.

Omdat ik zelf het idee had dat er wat meer aan de hand was en er wel degelijk iets aan gedaan kon worden, heb ik contact opgenomen met Cynthia. En achteraf gezien, had ik dit al jaren geleden moeten doen. Al vrij snel had Cynthia door dat de band om mijn arm te maken had met het nog niet verwerken van het verlies van mijn moeder. Middels een familie-opstelling ben ik de confrontatie aangegaan en was ik van die band af om mijn arm.

Ik wil Cynthia hierbij nogmaals bedanken voor het laatste zetje in mijn rug voor wat betreft de verwerking van het verlies van mijn moeder en daarbij het verhelpen van de band om mijn arm.

Cynthia, je bent een kanjer in je werk en ik wens je veel succes met alles wat er nog op je pad komt.

Liefs van Pascal

Over de schrijver
Cynthia Hilkman geeft als systemisch coach en hypnotherapeut inzichten in wat er gebeurt in jouw leven. Samen met jou gaat ze aan de slag om jou te helpen met het realiseren van de verandering die jij wilt.
Reactie plaatsen