Wat te kiezen hebben
Edwin, een beer van een kerel. Bijna 2 meter lang, gespierd, grote handen en voeten en haar dat keurig gekapt is. Aan de buitenkant een alfa-mannetje. Aan de binnenkant een lieve, gevoelige jonge man, die zijn emoties makkelijk laat zien. Hij loopt al even bij mij, omdat hij wilde werken aan meer rust en ontspanning in zijn hoofd en in zijn leven. Dat is inmiddels al goed gelukt.
 
Eens in de zoveel tijd wil Edwin een afspraak om te bespreken waar hij op dat moment tegen aan loopt. Samen bekijken we dan wat nodig is voor hem. De ene keer is dat een opstelling, de andere keer coaching.

Een nieuwe zaak

Edwin is hard op weg om samen met zijn partner hun eigen restaurant te openen. Wanneer hij praat over eten, dan gaan zijn ogen stralen en begint zijn lichaam te dansen. In april krijgt hij de sleutel van zijn pand. Ik blijf hem op de voet volgen. Ooit hoopt hij een Michelin-ster te krijgen voor zijn kookkunsten. Ik geloof er in!

Rugpijn door stress

Als hij weer een afspraak heeft, vertelt hij dat hij last heeft van zijn rug. Zijn rug speelt op, zodra er stress ontstaat. Door een ongeluk, jaren geleden, blijft zijn rug kwetsbaar en is het voor Edwin een signaal dat er stress ophoopt in zijn lichaam. En nu alle voorbereidingen voor zijn eigen restaurant in volle gang zijn, is zijn rugpijn volop aanwezig. Hij wil graag op andere nivo’s dan lichamelijk kijken wat de rug duidelijk wil maken. We kiezen voor een opstelling.

Geluk en ongeluk

Tijdens de opstelling komen we er achter dat de rugpijn en het ongeluk staan voor zijn eigen ouders. Als er iets is met Edwin, dan staan zij klaar om hem op te vangen. Vroeger hielp dit enorm en viel hij ook altijd terug op zijn ouders, maar nu voelt het als een last en benauwd het hem. Het voelt voor Edwin alsof hij een volgende stap niet zelf kan maken daardoor.
 
Hij bedankt zijn ouders in de opstelling voor al het goede dat zij hebben gedaan voor hem. Hij mag het nu vanuit eigen kracht doen en zelf bepalen wanneer hij zijn ouders wil vragen te helpen. Dat geeft vrijheid en ruimte voor Edwin.
Over de schrijver
Cynthia Hilkman geeft als systemisch coach en hypnotherapeut inzichten in wat er gebeurt in jouw leven. Samen met jou gaat ze aan de slag om jou te helpen met het realiseren van de verandering die jij wilt.
Reactie plaatsen