Jeuk jeuk jeuk. Ze werd er gek van
23 augustus 2016 

Jeuk jeuk jeuk. Ze werd er gek van

Jeuk, jeuk en nog eens jeuk. Wist je dat jeuk erger kan zijn dan pijn? Wat kun je doen om van de jeuk af te komen, als de reguliere zorg je niet verder kan helpen?

Begin dit jaar kwam Noor in de praktijk. Ze had enorme jeukende benen die ze vaak kapot krabde, waarbij ze het risico liep op wondroos. Haar klachten zijn ontstaan nadat de ziekte SLE werd vastgesteld. Ze kreeg daarna een vaatwand ontsteking en last van spataderen. De jeuk werd alleen maar erger en niet minder. De dokter hoopte dat na de spatader operatie de jeuk ook zou afnemen. De operatie was geslaagd, maar helaas bleven de klachten.

De eerste twee behandelingen hebben we vooral met de SCIO (biofeedback) gewerkt, waardoor de jeuk al afnam. Daarna hebben we systemisch werk ingezet voor verdere behandeling. In dit geval een symptoomopstelling. Met een symptoomopstelling kun je onderzoeken waar in het familiesysteem de oorzaak ligt van symptomen en ziekten. Je krijgt inzicht in de oorsprong van de symptomen en daarna kan heling plaatsvinden. Zo ook bij Noor. Na 4 behandelingen was de jeuk nagenoeg weg. Heel af en toe heeft ze nog jeuk, maar vele malen minder in intensiteit, duur en heftigheid. Ze schreef me het onderstaande bericht als terugkoppeling een half jaar na de behandeling:

Cynthia, enorm bedankt voor je hulp om mij van mijn verschrikkelijk jeukende benen af te helpen. Geen kapot gekrabde huid, geen risico om met wondroos in het ziekenhuis terecht te komen. Wat een fijn gevoel. Fantastisch! Had ik maar eerder bedacht om jou te benaderen. Zoals je ons gezin al eerder hebt geholpen, ook nu zijn wij ontzettend blij met je. Dank!

Heb je zelf ook last van jeuk die maar niet over gaat? En wil je werken aan de oplossing van je klachten? Een symptoomopstelling kan ook jou helpen met het achter je laten van de jeuk of andere symptomen. Bel voor een afspraak naar 06-22501303 of stuur een mail naar info@lifepowerservices.nl.

Over de schrijver
Cynthia Hilkman geeft als systemisch coach en hypnotherapeut inzichten in wat er gebeurt in jouw leven. Samen met jou gaat ze aan de slag om jou te helpen met het realiseren van de verandering die jij wilt.
Reactie plaatsen