Wat als je door eczeem op je ogen letterlijk en figuurlijk niet voldoende zicht hebt?
05 september 2016 

Wat als je door eczeem op je ogen letterlijk en figuurlijk niet voldoende zicht hebt?

Life Power Services is een natuurgeneeskundige praktijk met een holistische visie. En een holistische visie betekent dat je kijkt naar het hele individu, dus niet alleen naar een klacht, maar ook wie is de persoon achter de klacht. Hoe staat hij of zij in het leven, wat heeft hij of zij meegemaakt en wat is er gebeurd voordat de klacht zich manifesteerde.

Een klacht vertelt een verhaal

Wat wil de klacht de cliënt vertellen of duidelijk maken? Net zoals ziektes hebben alle organen naast hun fysieke betekenis ook een energetische betekenis. Wellicht ken je wel een aantal spreekwoorden uit de Nederlandse taal die te maken hebben met een orgaan, bijvoorbeeld: wat heb je op je lever, je gal spuwen, het gaat me aan het hart. Zo staat bijvoorbeeld je lever voor boosheid, je galblaas voor frustratie/irritatie en je ogen staan voor: wat wil je niet zien of wat kun je niet zien. Soms kan deze energetische betekenis voor een cliënt confronterend en/of verhelderend zijn of juist inzicht of richting geven. Ik vind het zelf een mooie verrijking.

Wat kan het betekenen als je last van je ogen hebt?

Onderstaande terugkoppeling kreeg ik van een cliënt, nadat zij in de praktijk kwam met eczeem rond haar ogen. Het verdwijnen van haar klacht, had met name te maken met inzicht krijgen in wat ze niet zag en het versterken van haar autonome ik.

Twee jaar geleden kreeg ik rond kerst ineens eczeem rond mijn ogen. Het werd steeds erger en erger. Eerst vond ik het vooral voor het zicht dat ik mij schaamde, kon helemaal geen make up meer op, had alle merken geprobeerd. Na een paar dagen hormoonzalf smeren ging het weer even goed. Ik droeg al bijna geen make up meer, met hoge uitzonderingen en dan was het eczeem er gelijk weer. Ik had daardoor nergens meer zin in, bleef steeds vaker thuis, schaamde mij en mijn zelfvertrouwen ging ook flink naar beneden. Later begon het ook steeds meer te jeuken. Dit duurde ruim een jaar, tot dat ik via een vriendin (die al ervaring had) bij Cynthia terecht kwam.

Het was gelijk een heel fijn gesprek, ze voelde mij heel goed aan en liet mij gelijk al dingen anders zien. De eerste opdracht die ik van haar kreeg, paste niet bij mij en daar baalde ik enorm van. Ik dacht gelijk, dit werkt dus niet bij mij…. Maar Cynthia vertelde dat er nog meer technieken waren en dat was zo! Ik ging echt met heel veel plezier naar onze afspraken en ik voelde mij steeds beter. Ik kreeg steeds meer rust in mijzelf, mijn zelfvertrouwen kwam ook terug en mijn ogen werden steeds rustiger. Vooral de familieopstellingen waren heel bijzonder en mooi!

Het klinkt gek, maar achteraf ben ik blij dat ik eczeem rond mijn ogen had, anders had ik dit nooit gedaan. En nu is mijn eczeem helemaal weg en draag ik elke dag weer make up en ik voel mij zoveel rustiger (mijn omgeving merkt het ook) en geniet veel meer van alles!!!

Dank, M.

Over de schrijver
Cynthia Hilkman geeft als systemisch coach en hypnotherapeut inzichten in wat er gebeurt in jouw leven. Samen met jou gaat ze aan de slag om jou te helpen met het realiseren van de verandering die jij wilt.
Reactie plaatsen