Jij hebt vast alles al opgelost
12 september 2019 

Jij hebt vast alles al opgelost

Deze vraag komt nog wel eens naar voren tijdens een coachingstraject. Vol verwachting hopen ze natuurlijk dat ik ‘ja’ zeg. Als ik dan volmondig ‘nee’ zeg, gevolgd met ‘gelukkig niet’ ,dan komt steevast hetzelfde antwoord: oh!

Ik moet er niet aan denken dat ik al mijn issues heb opgelost. Zou ook saai zijn. Ik vind het prachtig dat ik mag groeien als mens. Iets nieuws leren, inzicht krijgen, stappen zetten, mezelf terugtrekken, liever even de andere kant opkijken, morgen weer een nieuwe dag met nieuwe mogelijkheden, en dat allemaal in willekeurige volgorde. Niks is mij vreemd. Dat werkt bij mij niet anders dan bij jou.

Het enige dat voor mij wellicht anders is, is dat ik al jaren bezig ben om mezelf te ontleden. Waarom doe ik de dingen die ik doe, waar komen ze vandaan, wat brengt het (me niet), hoe zou ik het anders kunnen doen. Na jaren van studeren, leren, keihard op mijn bek gaan, opnieuw opstaan, nog een keer leren, andere stappen nemen en er toch komen, kan ik echt wel zeggen dat ik mijzelf heel erg begrijp. En soms gewoon niet en dat is ook prima.

Ik ben geen heilige, heb echt wel mijn minder fraaie kanten. Heerlijk, ik omarm ze. Zonder dalen geen pieken, zonder licht geen donker.

En ik heb ook nog steeds dingen waar ik zelf op dat moment nog geen antwoord op heb. Vanmiddag nog. Ik wilde meer helderheid in een zakelijk stuk. Door de poppetjes neer te zetten, te kijken wat er wel en niet was, kreeg ik helderheid en duidelijkheid. Confronterend was het zeker. Alleen vanaf dat punt kan ik wel direct zien welke stap ik kan nemen om verandering in te zetten. Hoe mooi! Door het zichtbaar te maken, krijg je alles in beeld en dat geeft meer duidelijkheid dan het in je hoofd laten zitten.

Wil jij ook meer helderheid en duidelijkheid? Boek een gratis inzichtsessie en ontvang 3 top tips voor blijvende verandering.

Over de schrijver
Cynthia Hilkman geeft als systemisch coach en hypnotherapeut inzichten in wat er gebeurt in jouw leven. Samen met jou gaat ze aan de slag om jou te helpen met het realiseren van de verandering die jij wilt.
Reactie plaatsen