Wat is jouw verlangen?

11 jaar geleden had ik een wens. Fit en vitaal worden. Ik was aan het re-integreren op mijn toenmalige werk. Herstellende van de ziekte van Pfeiffer en ik had een ontsteking aan mijn evenwichtsorgaan. Dat was lichamelijk hard werken en had het gevoel het allemaal alleen te moeten doen. Ik twijfelde heel erg of het werk dat ik deed nog wel het werk was wat ik wilde doen.

Tijdens mijn ziekteperiode had ik 1 belangrijk ding geleerd. Doe de dingen waar je energie van krijgt, dat helpt je om je sterker te voelen. Ik zegde mijn baan op en binnen 1 week had ik meer progressie geboekt in mijn herstel, terwijl ik al 7 maanden bezig was. Mijn besluit stond vast, ik wilde mijn droom waarmaken. Een praktijk starten en anderen helpen om in hun kracht te staan. Een mooie missie en met vallen en opstaan heb ik mijn doel bereikt. Ik had gewild dat ik een coach had, die mij meer over mijzelf leerde. Want ik kwam tot de conclusie dat aan jezelf werken op lichamelijk niveau, niet altijd voldoende is om te herstellen. Waarom lukte bepaalde stappen niet, waarom viel ik steeds in dezelfde valkuil of waarom nam ik bepaalde vervolgstappen niet, terwijl ik het wel wilde.

Alle opleidingen die ik tot nu toe heb gedaan, hebben mij stapje voor stapje dichter bij mijzelf gebracht. Het meeste inzicht kreeg ik tijdens de opleiding tot systemisch coach. Dat was meer dan alleen maar inzicht. Het ging ook om patronen doorbreken, volgende stappen zetten en kunnen en mogen bewegen naar mijn verlangen.

Wat is jouw verlangen? Stel, er komt een engel op je schouder zitten en die vraagt je om 1 wens te doen voor jezelf. Wat zou jouw wens dan zijn? En wat ontstaat er als die wens is bereikt? En waarom heb je die wens dan nog niet bereikt?

In denk dat iedereen wel een verlangen heeft om dingen in zijn of haar leven te veranderen. Bijvoorbeeld omdat je een bepaald gevoel gemist. Of dat je ondanks de vele pogingen die je hebt gedaan om te bereiken wat je wilt, het je maar niet lukt. Elke keer stap je weer in dezelfde valkuil en blijf je in je oude patroon. Je wil wel anders, maar het patroon is sterker dan jij.

Het zijn de onbewuste dynamieken en patronen uit je familiesysteem die bepalen wat je doet en wat je niet doet. Om inzicht in deze patronen te krijgen gebruik ik systemisch werk, oftewel opstellingen. Hiermee krijg je inzicht, dit is een voorwaarde voor werkelijke verandering.

Opstellingen geven inzicht in onbewuste patronen en is een effectieve methode om bij de kern van je vraag te komen.

Kom kennismaken en kijken of dit ook iets voor jou is.
Boek een gratis inzichtsessie van een half uur.

Over de schrijver
Cynthia Hilkman geeft als systemisch coach en hypnotherapeut inzichten in wat er gebeurt in jouw leven. Samen met jou gaat ze aan de slag om jou te helpen met het realiseren van de verandering die jij wilt.
Reactie plaatsen